0

А нглийският шампион Манчестър Сити обяви официално завръщането на бившия капитан на „гражданите“ Илкай Гюндоган след един сезон в Барселона. Халфът се връща в Манчестър като свободен агент, той подписа договор със Сити за 1+1 сезона, като взе фланелката с №19.

Затисната от дългове от над милиард евро, Барселона трябваше да пусне Гюндоган, за да може със спестената му заплата най-сетне да картотекира испанския национал Дани Олмо.

Гюндоган без колебание отхвърли изкусителните финансови оферти от Катар и Саудитска Арабия, за да се събере отново с Пеп Гуардиола, който отново може да разчита на един от най-важните и интелигентни халфове в световния футбол.

33-годишният Илкай Гюндоган, който в първия си период изкара 7 сезона с „гражданите“, не се посрами и на „Ноу Камп“: през изминалия сезон 2023/24 той записа 51 мача, вкара пет гола и даде 14 голови паса.

С екипа на Сити той има 304 мача, 60 гола, 38 асистенции... и 14 титли: петкратен шампион на Висшата лига, плюс една Шампионска лига, две ФА Къп, четири Карабао Къп (купа на футболната лига) и две Къмюнити Шийлд (суперкупата на Англия).