0

К огато треньор каже, че иска да спечели световната титла и е критикуван за това, мисля, че е лудост, влезе остро на германските медии селекционерът Юлиан Нагелсман. Довечера Бундестимът приема Унгария в Дюселдорф в Лигата на нациите.

Нагелсман повтори, че подмладеният отбор на Германия се цели в световната титла след 2 г., което му докара критики от разни спецове в националните медии.

"Хубаво е, че си поставяме такива големи цели. Не разбирам някои от твърденията, направени от тукашните експерти. Когато треньор каже, че иска да спечели световната титла и е критикуван за това, мисля, че е лудост. 

Бих искал да прочета заглавия, че съм казал, че не искам да бъда световен шампион", заяви Юлиан Нагелсман.

Домакинът на Евро 2024 отпадна на четвъртфиналите на европейското след 1:2 от бъдещия шампион. Големи имена като Мануел Нойер, Тони Кроос, Илкай Гюндоган и Томас Мюлер се оттеглиха от Бундестима след турнира.

"Съзнателно не правихме нищо ново на тренировките. Имахме малко време да тренираме и искахме да затвърдим нещата, които правехме по време на Евро 2024. 

Искаме да видим същия ентусиазъм отново", заяви 37-годишният селекционер на Бундестима.

Според него Германия трябва да се поучи от Испания преди Лигата на нациите, след като испанците спечелиха и олимпийското злато след Евро 2024.

"Испания първо спечели Лигата на нациите, а после стана европейски шампион", обясни той.

За новите лица в състава на Бундестима Нагелсман каза: "Тази група от играчи се познава добре. Паскал Грос ще играе, но той няма да бъде в ролята на Тони Кроос, а ще бъде Паскал. 

Никлас Фюлкруг ще играе също. Всеки ще прави това, в което е добър", завърши селекционерът на германския национален отбор по футбол.