0

Г ероят за Англия при успеха с 2:1 над Нидерландия в полуфинал на Евро 2024 - Оли Уоткинс, призна, че е предвидил победния си гол.

Нападателят на Астън Вила влезе на терена в 81-ата минута зедно с Коул Палмър. Именно двамата комбинираха за попадението, което падна секунди след изтичането на редовните 90 минути. През първото полувреме Шави Симонс даде аванс на „лалетата“, а Хари Кейн изравни от дузпа. Така Англия ще срещне Испания на финала в търсене на първия си трофей от европейското първенство, докато „Ла Фурия Роха“ ще преследва четвърта рекордна титла.

„Кълна се в живота си, кълна се в децата си, днес казах на Коул Палмър, че двамата ще влезем в края и той ще ми асистира за победния гол. Чакам този момент от седмици. Щом Коули пое топката, знаех, че ще ме потърси с пас. В такъв момент трябва да си алчен за гол. Едно докосване и завършващ удар, когато видях как топката влиза в ъгъла, това беше най-великото чувство“, заяви Уоткинс, който бе избран за Играч на мача.

Любопитното е, че „трите лъва“ станаха първият отбор, който изостава в резултата във всичките си мачове от елиминационната фаза на еврофинали и продължава напред. Тимът на Словакия бе победен с 2:1 след продължения, а изравнителният гол на Джуд Белингам дойде дълбоко в добавеното време. На четвъртфиналите пък Англия обърна Швейцария с попадение за 1:1 на Букайо Сака в 80-ата минута, а после спечели при изпълнението на дузпи.