0

Г ероят за Реал Мадрид Родриго бе на „седмото небе“ от щастие след успеха над Манчестър Сити и класирането за финала в Шампионска лига.

Бразилецът бе архитектът на успеха с два гола в последната минута на добавеното време, с което прати мача в продължения и там Карим Бензема реализира дузпа за крайното 3:1.

"Нямам думи да обясня случилото се в този мач. Бог ме погледна и каза: "Днес е твоят ден“. Много съм щастлив, че заведох Реал там, където му е мястото – финал в Шампионска лига“, каза Родриго пред репортери след мача.

"Дори не слушах какво ми казват съотборниците ми, защото не вярвах какво се случва. Вече губехме надежда, бяхме почти мъртви, когато вкарах първия гол и това ни даде увереност. Реал никога не се отказва. Тази фланелка задължава да се бориш до края.

В Шампионската лига показвам най-добрата версия на себе си и се надявам да продължа да вкарвам още много голове“, каза още Родриго.

Благодарение и на неговите голове италианският треньор Карло Анчелоти постави рекорд. За него това ще бъде пето участие във финал на Шампионската лига.

62-годишният Анчелоти се добра до мача за титлата през 2003-а, 2005-а, 2007-а година с Милан, както и през 2014-а година с Реал (Мадрид). От досегашните си четири участия той има три победи и едно поражение – с Милан през 2005-а от Ливърпул след дузпи.

В списъка след Анчелоти с по четири участия на финал на Шампионската лига са треньорски светила като Алекс Фъргюсън, Марчело Липи и Юрген Клоп, който сега влезе в престижната компания.

Загубилият снощи испански треньор Хосеп Гуардиола не е печелил Шампионската лига от сезон 2010/2011 с Барселона, като се провали в опитите си да вземе отличието и с Байерн, и сега със Сити. С отпадането си снощи той повтори антирекорд на Жозе Моуриньо, тъй като отпада на полуфинал за шести път. Досегашните пет поражения на полуфиналите са с Барселона през сезоните 2009/10 и 2011/12 и с Байерн през 2013/14, 2014/15 и 2015/16.

Все пак за него остава надеждата, че отново може да триумфира в Англия, където отборът му има преднина от 1 точка над Ливърпул.