0

ПОЛ ПАПАДОПУЛОС, Gazzetta.gr

Специално за "Мач Телеграф"


Идва нов сезон и този път Панатинайкос иска да се върне към върха и да спечели на шампионата за първи път от 2010 г. След катастрофалното решение на клуба да уволни Иван Йованович по средата на миналия сезон и да продължи с Фатих Терим (той също беше уволнен точно преди края на сезона), ПАО се надява, че с Диего Алонсо на пейката ще намерят спокойствието, което желаят, но и ще играят добър футбол.

Отношенията на феновете с ръководството обаче изглеждат... ледени, което си пролича и от почти празните трибуни на приятелския мач в Атина. Панатинайкос напуска стадион „Леофорос“ (17 000 зрители) и се завръща на Олимпийския стадион (70 000 зрители).

Миналогодишните носители на Купата на Гърция като цяло запазиха своето ядро, но двама важни футболисти, бразилецът Бернард и аржентинецът Паласиос, напуснаха, като все още не са заменени.

На 20 юли, пет дни преди европейския дебют, отборът няма изявени титуляри по крилата. А треньорът има много голям избор! Манчини, Вербич, Айтор Канатала Пиедра, Лимниос. Но никой от тях не може да достигне головете и асистенциите на напусналите играчи. Те може да са се подсилили в защита с отличния Ингасон, но имат нужда от подсилване в атаката. Привличането на халфа Максимович е добро, но сърбинът все още не е аклиматизиран. Отсъствието на голмайстора за миналата година Йоанидис е значимо, тъй като той не е в състояние да играе. Спомнете си, четири отбора са предложили 25 милиона евро, но Панатинайкос иска да го задържи. Шпорар, Черин и Вербич се справиха изключително добре срещу Словения на Евро 2024 и се върнаха с отлична психология.