0

Д ългоочакваният 14 декември 2023 г. дойде. Още след последния съдийски сигнал на „Райт ту Дрийм Парк“ на 5 октомври в дъждовния и неприятен град Фарум, почти всички футболисти на Лудогорец гледаха в телефоните си кога е ответният мач между двата отбора. Защото те знаят, че загубата с 1:7 на онзи изкуствен терен изобщо, ама изобщо не отговаря на реалното съотношение между двата тима, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

В онзи момент Лудогорец беше в дупка, напрежението витаеше около бъдещето на Ивайло Петев и играчите бяха посърнали и с ниско самочувствие. Нещо нетипично за тях. Но това е хубавото на футбола - че винаги идва нов ден и време за реванш. И за него е време днес - 14 декември.

Треньорът Георги Дерменджиев има купища проблеми. За мача висят асове като Бърнард Текпетей и Аслак Фон Витри. Антон Недялков пък бе опериран, а Кайо Видал е наказан. Но това в момента няма значение.

ВЕНДЕТАТА е най-важна. Въпросът е той да събере 11 човека, които да излязат и да вкарат един гол повече от датчаните. И именно той изглежда като човекът, които може да го направи.

На пресконференцията Дерменджиев заяви, че отборът му изпитва огромна умора – и физическа, и ментална. Но за тези 90 минути всички проблеми трябва да бъдат забравени.

И парите, разбира се. Защото ако Лудогорец прескочи своята група, ще вземе 500 000 евро само за победата над Нордселанд, и още между 650 000 и 325 000 евро, в зависимост дали си първи или втори. Но и това не трябва да е мотивация. Отмъщението трябва да бъде основната движеща сила. Защото това 1:7 е черно петно в евроисторията на „орлите“. И то може да бъде изтрито само с победа...