0

Л удогорец победи с 2:0 първия мач с Динамо Минск и е на 90 минути, в които дори може да пусне един гол, от класиране за 11-и път в групи на евротурнирите. Но показаното от „орлите“ в реванша с по-слабия Динамо Батуми, след като първият мач беше спечелен с два гола разлика, кара червената лампичка да свети.

В Грузия целта пред играчите на Георги Дерменджиев беше да не допускат ранен гол, но го сториха след едва 3 минути и всичко висеше на косъм. В крайна сметка Лудогорец продължи напред, победи с 2:0 Динамо Минск, и сега всичко освен елиминиране на беларусите, които отгоре на всичко играят без публика в унгарския град Мезьокьовешд, ще граничи с тоталния провал.

В първия мач с беларуския шампион Лудогорец беше по-добър, но и гостите показаха, че имат своите достойнства. Само ще отбележим, че преди визитата в Разград Динамо Минск не познаваше вкуса на загубата през цялата 2024 г. Това са промени за щастие на хората от Лудогорец, но треньорът на бившия шампион на СССР не се предаде и каза, че в реванша неговият отбор ще се бори докрай.

До момента родният доминант е участвал два пъти в групите на Шампионската лига, седем пъти в тези на Лига Европа и веднъж в тези на Лигата на конференциите. Ясно е, че всички в Разград имат една цел – основната част на Шампионската лига, но се знае, че с елиминиране на Динамо Минск ще е изпълнена целта минимум – европейски мачове до Коледа. Това ще успокои играчите и треньорите преди очертаващите се битки с Карабах и ще премахне до голяма степен напрежението, което има в клуба и за което говори Георги Дерменджиев след първия мач с Динамо Минск.