0

Ц СКА 1948 се провали солидно в първия мач срещу ФКСБ. Тук не говорим дори за резултата, защото беше предварително ясно, че румънците са фаворит в този сблъсък. Поражението с 0:1 просто затвърждава впечатлението, че футболът е логична игра.

Проблемът за "червените" в онзи мач беше, че отборът не показа и 50 процента от възможностите си. ЦСКА 1948 игра плахо, нямаше никаква агресия в действията и на защитата, и на атаката. Отборът на Рибарски се беше предал още преди първия съдийски сигнал, а това на терена беше просто оцеляване, а не футбол, за какъвто претендират от Бистрица, а и неведнъж са показвали.

Истината е, че проблемите на ЦСКА 1948 не са спортно-технически, а психологически. Тимът няма опит в големи мачове и това си личи много. Помним какво стана на финала за Купата на България миналия сезон, когато Лудогорец буквално помете "червените" в първите 25-30 минути, в които "орлите" можеха да вкарат около 10 гола. В крайна сметка тимът от Разград отбеляза само един път в началото на мача, а след стартовия шок ЦСКА 1945 се поизправи.

След като вече губеха с 0:2 "червените" заиграха още по-добре, но нямаше връщане назад и Купата беше изгубена. Та онзи ден отборът на Рибарски беше също толкова скован срещу ФКСБ. Въпросът е дали в четвъртък ЦСКА 1948 ще счупи гипса в Букурещ. Ако го направи, шансовете за обрат ще оживеят.

Автор ХРИСТО ГЕОРГИЕВ