0

М анчестър Юнайтед увеличи цената на билетите с 5 процента за следващия сезон, след като ги бе "замразил" за 11 години, съобщиха от клуба от Висшата лига, цитиран от "Ройтерс".

Увеличението се дължи на по-високата цена за организирането на мачовете, които са се вдигнали с 40% за последните 5 години и с 11% за последните 12 месеца, добавиха от Юнайтед.

"Скромното увеличение на цената за сезон 2023/24 е необходимо, за да функционира клубът по устойчив начин", обосноваха се от Манчестър Юнайтед.

"Запазихме увеличението на цената под сегашния процент на инфлацията. Цените за мачовете на "Олд Трафорд", както и тези на храната и напитките ще останат сред най-достъпните във Висшата лига", добавиха от клуба, чиито американски собственици последваха примера на друг притежаван от американци клуб – Арсенал, който също вдигна с 5% цените, най-високите от всички във ВЛ.

От Юнайтед се оправдаха, че ще запазят цената на билетите за децата под 16 години, както и ще има 50% намаление за сезонните билети на хората над 65 години.

Това обаче не смекчи гнева на и без това разочарованата от собствениците публика на „червените дяволи“, която засега излива гнева си в социалните медии, където босовете от сем. Глейзър са обявени за „паразити“.

Клубът, който е собственост на американското семейство Глейзър, се продава в момента, като има потвърдени оферти на британския милиардер Джим Ратклиф, както и на шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани, който е син на бившия премиер на Катар.