0

О тборът на Барселона се качи отново на второ място в испанската Ла Лига, след като се наложи над Реал Сосиедад като гост с 1:0. 

Единственото попадение за каталунците вкара Пиер-Емерик Обамеянг още в 11-ата минута. Това бе и осми пореден мач за първенство, в който Барса не губи от Реал Сосиедад. Така Барселона вече е с равни точки с третия Севиля, но и с мач по-малко.

В другия късен мач от испанското първенство Атлетик Билбао се наложи над Кадис като гост с 3:2. 

Раул Гарсия откри резултата за гостите още в третата минута, а след половин час игра Атлетик комфортно водеше с 3:0 след попадения на Икер Муниаин и Микел Весга.

След почивката Лукас Перес върна едно попадение за Кадис, а след като Весга бе изгонен за втори жълт картон Рубен Собрино оформи крайното 2:3 малко преди края. Така Атлетик Билбао продължава да се бори за място в Европа, а Кадис пропусна възможност да се отдалечи от дъното на класирането.

Срещи от 33-ия кръг в Ла Лига, четвъртък: Реал Сосиедад – Барселона 0:1, Кадис - Атлетик Билбао 2:3, Еспаньол - Райо Валекано  0:1, Леванте - Севиля 2:3; 

от сряда: Атлетико Мадрид - Гранада 0:0, Селта Виго – Хетафе 0:2
Осасуна - Реал Мадрид 1:3; от вторник Майорка – Алавес 2:1, Бетис – Елче 0:1, Виляреал – Валенсия 2:0.

5 кръга преди края Реал Мадрид докосва титлата със 78 точки начело, Барселона има 63 и мач по-малко от Севиля, също с 63, следват Бетис с 57, Сосиедад с 55, Виляреал с 52, Атлетик Б с 48 и др. На последните три места на изпадащите са Гранада с 30 точки, Леванте и Алавес с по 21.