0

З аплашеният от изпадане Нюкасъл се утеши само с една точка срещу гостуващия Манчестър Юнайтед, измъкнал 1:1 на „Сейнт Джеймсис Парк“ с гол на резервата Единсон Кавани. Накрая вратарят на гостите Де Хеа отчая Мигел Алмирон за победен гол, който отборът му заслужаваше.

Равенството не бе достатъчно да издигне отбора на Ралф Рангник по-горе от седмото място във Висшата лига, докато Нюкасъл е предпоследен с 11 точки, на 2 от измъкване от зоната на изпадащите.

Кавани и Де Хеа спасиха Ман. Юн. от загуба в Нюкасъл
Нюкасъл Манчестър Юнайтед Нюкасъл Манчестър Юнайтед Нюкасъл Манчестър Юнайтед
12

Още в седмата минута „свраките“ поведоха с чудесно попадение на Ален Сен-Максимин, който подмина на скорост тромавия Хари Магуайър и падайки нанесе неспасяем удар в левия ъгъл на вратата на Де Хеа.

Резултатът не беше достатъчен, за да издигне Манчестър Юнайтед нагоре в таблицата - те остават седми - докато Нюкасъл остава една от дъното на 19-то място, все още на две точки от безопасността.

След ранния гол на Сен-Максимин Нюкасъл едва не удвои чрез блестящия в този мач Жоелинтон, но Де Хеа бе безупречен.

Отборът на Рангник владееше повече топката, но положенията бяха за Нюкасъл, като Уилсън дори вкара топката в мрежата, но му бе отсъдена засада.

На почивката Рангник пусна Джейдън Санчо и Кавани на местата на Гринууд и Фред, но отново Сен-Максимин бе близо до отбелязването на гол, предотвратен отново от Де Хеа.

Изравняването постигна в 71-та мин. Единсон Кавани след центриране отдясно на Диого Далот.

Докрая гостите удържаха напора на „свраките“ - донякъде с късмет (удар на Мърфи нацели гредата), а в 88-ата мин. Вратарят им Де Хеа направи зашеметяващо спасяване, за да лиши Алмирон от победно попадение.