0

Ф ен на Байер Леверкузен се нуждаеше от медицинска помощ по време на победата на тима с 3:2 срещу гостуващия РБ Лайпциг в първия кръг на новия сезон на Бундеслигата.

От клуба казаха след мача, че привърженикът е паднал и е получил рана на тялото след третия гол на Байер. Той е откаран в болница за лечение.

"Всичко най-добро и благодаря на всички фенове от РБ Лайпциг за тяхното уважение към съперника", написаха от кллуба от Леверкузен в Туитър.

Феновете използваха знаме, за да покрият привърженика, докато получаваше медицинска помощ, и мълчаха няколко минути.

На терена играчите на любимия му Байер Леверкузен се постараха да прекършат пред собствена публика носителя на Купата и на Суперкупата на Германия РБ Лайпциг с 3:2 в среща от първия кръг на новия сезон на Бундеслигата.

Жереми Фримпон откри резултата за тима на Шаби Алонсо в 24-ата минута, а Йонатан Тах покачи на 2:0 девет по-късно. Шест минути преди почивката Дани Олмо върна един гол за гостите.

В 64-ата минута "аспирините" стигнаха до трето попадение, което беше изключително красиво. Фримпон подаде на скорост на полузащитника Флориан Вирц, който с прехвърлящ удар преодоля Янис Бласвич, а и преди да влезе в мрежата топката се удари в горната греда.

Девет минути по-късно Лоис Опенда, дебютирал в германското първенство, вкара втория гол за РБ Лайпциг, а в 74-ата едва не изравни.


Миналата седмица РБ Лайпциг спечели Суперкупата на Германия след успех с 3:0 над шампиона Байерн Мюнхен и с хеттрик на Дани Олмо, но днес играчите на Марко Розе си счупиха зъбите срещу коравите „аспирини“ на Шаби Алонсо. 

Хофенхайм загуби от гостуващия Фрайбург с 1:2. Унгарецът Атила Салай си отбеляза автогол в 39-ата минута, а неговият сънародник Роланд Шалай направи 2:0 за гостите в добавеното време на първото полувреме. В 51-ата минута Озан Кабак беше точен за Хофенхайм.
Аугсбург и Борусия Мьонхенгладбах завършиха 4:4 в мач, в който вратарите и защитниците едва ли ще помнят с хубаво. Швейцарецът Рубен Варгас направи 4:3 за домакините в 76-ата минута, но в седмата минута на продължението Томаш Чванчара реализира дузпа и двата тима поделиха точките. 
Това е изравнен рекорд за най-резултатен мач в откриващия кръг на Бундеслигата. Досега той се държеше еднолично от Байерн (Мюнхен), който през 2020 година разби Шалк с 8:0.

Волфсбург спечели домакинството си на новака Хайденхайм с 2:0 с две попадения на датчанина Йонас Винд в 6-ата и в 27-ата минута.

Щутгарт разгроми Бохум с 5:0. Серу Гираси в 18-ата и Дан-Аксел Загаду в 38-ата минута се разписаха през първото полувреме, а нападателят от ДР Конго Силас беше автор на две попадения между 60-ата и 67-ата минута. Гираси оформи крайното 5:0 в 77-ата минута.

В късния мач днес вицешампионът на Германия Борусия Дортмунд е домакин на Кьолн.
 
Първенство на Германия по футбол, мачове от първия кръг:

Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах - 4:4

Байер Леверкузен - РБ Лайпциг     - 3:2

Хофенхайм - Фрайбург              - 1:2

Щутгарт - Бохум                   - 5:0

Волфсбург - Хайденхайм            - 2:0

по-късно днес:

Борусия Дортмунд - Кьолн

в неделя:

Унион Берлин - Майнц

Айнтрахт Франкфурт - Дармщад

от петък:
Вердер Бремен - Байерн Мюнхен - 0:4