0

„Голяма чест и привилегия е да изживяваме такива вечери. Да играеш срещу Аталанта е като да отидеш на зъболекар – мислиш си, че е лесно, но е доста по-трудно. Те са много организиран отбор”, заяви след победата с 2:0 на финала във Варшава италианският треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти, перифразирайки думите отпреди време на Хосе Гуардиола, казани като комплимент към същия тим.

За Ел Галактикос това бе 6-а Суперкупа на Европа. Трофеят пък е 14-и за Карлето, който се изравни по спечелени отличия за Реал с великия Мигел Муньос.

Впрочем, треньор на бергамаските е сънародникът му Джанпиеро Гасперини, с когото не само че са почти набори (единият е на 65, а другият е на 66 години), ами и имат и физическа прилика.  

"Мбапе има качествата да вкара много голове. Трябва да търсим баланс. Длъжни сме да благодарим на играчите, които се върнаха в добра форма. Много е трудно да сравняваме този отбор на Белингам, Мбапе и Винисиус с онзи на Роналдо, Бейл и Бензема. Минали са десет години. През 2014 имахме фантастичен тим, различен от сегашния. Това, което не се променя никога в Реал Мадрид за тези 10 години, е качеството на отбора”, коментира още Анчелоти.