0

Ф иналът в турнира за Купата на Гърция между АЕК Атина и ПАОК Солун се превърна с сериозно главоболие за Гръцката футболна федерация, тъй като мястото на провеждане на мача все още не е определено, въпреки че има насрочена дата – 24 май, пише агенция „Ройтерс“.

Централата не успя да избере подходящ стадион на местна земя, което наложи търсенето на съоръжение в чужбина, включително Кипър, Великобритания и Полша. От федерацията обявиха, че са съставили финален списък, от който да изберат бъдещия домакин и ще го обявят на 12 май.

Двубоят АЕК – ПАОК е определян като високорисков за евентуални проблеми с феновете.

От Кипър са отказали заявката от футболната федерация на Гърция през април, позовавайки се на тревоги от съображения за обществената сигурност, заявиха от местната полиция.

Кметът на град Сосновец в Полша Аркадиуш Чецински обяви в социалната мрежа Фейсбук, че казусът се обсъжда. „Разговорите продължават от няколко дни“, коментира той.

Гръцката федерация по футбол обвини за трудностите по намиране на подходящ домакин в Гърция „координиран опит за предотвратяване на домакинството на финала за Купата под предлог за фенско насилие, за което централата не носи отговорност“.