0

Т отнъм излетя от Купата на Англия още на осминафинала след загубата при гостуването на втородивизионния Мидълзбро с 0:1 след продължения.

След нулево равенство в редовното време мачът бе решен след продължения, където Джошуа Кобърн реализира победния гол за Мидълзбро в 107-а минута.

Тотнъм можеше да стигне до дузпи, но минута преди края вратарят на Мидълзбро спаси след удар с глава на Ерик Дайър. Хари Кейн пък се израдва след като прати топката в мрежата на Боро, но гол не бе зачетен заради офсайд.

Така заемащият осмо място в Чемпиъншип Мидълзбро елиминира втори водещ отбор от елита в турнира, след като в предишния кръг отстрани и Манчестър Юнайтед.

Един от фаворитите за ФА Къп Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите след победа с 2:0 като гост на Питърбро.
Рияд Махрез откри резултата в 60-а минута, а седем минути по-късно Джак Грийлиш вкара втори гол за "гражданите".

Кристъл Палас също е на четвъртфиналите след победа с 2:1 у дома срещу Стоук Сити.  Гостите поведоха с гол на Джош Таймън, но Палас обърна с попадения на Шейху Куяте и Ридевалд.

Във Висшата лига пък Лестър победи Бърнли с 2:0 в отложен мач от 22-ия кръг с два гола в края на мача. 
Джеймс Мадисън откри за „лисиците“ в 82-а минута, а Джейми Варди направи 2:0 в последната минута след асистенция на Харви Барнс.

Победата е първа за Лестър в шампионата през тази година. За последно отборът на Брендън Роджърс спечели във Висшата лига срещу Ливърпул в края на декември.

С успеха Лестър събра 30 точки и заема 12-о място в класирането. Бърнли е в зоната на изпадащите – 18-ти с 21 точки.