0

Г олям скандал се разрази в Швеция по време на дербито на Стокхолм между АИК и Юргорден. Фенове на АИК нападнаха запалянковци на своя противник, нахлуха на терена и прекъснаха мача за около час.

Инцидентът се случи 5 минути преди края на двубоя. Причина за това стана гол отбелязан от Юргорден, след което се стигна до бой на терена, а реферът показа два червени картона на играчи на АИК. В резултат на това феновете на отбора започнаха да хвърлят факли по терена и по трибуните със запалянковци на противника, а след това нахлуха на терена, където се сблъскаха с полицията, а мачът бе прекратен за цял час.

АИК се намира на предпоследно място в класирането с едва 6 точки. Шведските медии твърдят, че акцията на запалянковците е била планирана предварително при положение, че отборът губи мача.

„Чухме слухове, че мачът ще бъде прекъснат, ако АИК губи. Ясно е, че всичко е планирано предварително“, казаха от тима на Юргорден.

Шведските медии определят случката като най-големия скандал от години.

Все още не се знае какви ще са последствията за виновните за неделните събития. Президентът на АИК вече свика извънредно заседание на борда. Самият мач в крайна сметка завърши час по-късно с много по-малко фенове. Резултатът на терена не се промени и Юргорден спечели с 1:0.

Източник: dsport.bg