0

С ериозен скандал се развихри в испанския футбол. Две от звездите на Бетис - Айтор Руибал и Борха Иглесиас, реагираха в социалните мрежи на вълната от хомофобски коментари, които понесоха след последните им снимки, публикувани в социалните мрежи. На кадъра двамата са заедно с Виктор Руис, Виктор Камараса и Хуанми, докато са сватба на член на треньорския щаб на Бетис. Иглесиас е със странна чанта, а Руибал е с шарена коса и също любопитна чантичка.

Руибал написа серия от туитове, за да осъди хомофобията, а по-късно Борха Иглесиас подкрепи съобщенията на своя съотборник. 

„След разочароващите опити на шумно малцинство да се подиграе с моя колега Борха Иглесиас и мен по отношение на облеклото ни, както и предполагаемата връзка с нашата сексуална ориентация, искам само да подчертая:

Трябва да уважаваме всеки човек, независимо от неговата сексуална ориентация;

Необходимостта веднъж завинаги да се нормализираме и да живеем заедно, отхвърляйки и отдалечавайки се от всякакъв вид фобия, за да живеем нормално в нашето общество

Осъждане на хомофобията, която очевидно продължава да съществува в по-голяма или по-малка степен, и борба за нейното изкореняване.

Тези, които в този момент продължават да проявяват поведение от този тип, спешно се нуждаят от помощ. Проблемът е при тях заради непоносимостта и комплексите им

Борха Иглесиас (вляво) и Айтор Руибал до него заедно с техните съотборници

 Борха Иглесиас (вляво) и Айтор Руибал до него заедно с техните съотборници

Борха Иглесиас повтори туитовете на партньора си и го придружи с „Браво, братко“. По-късно той добави два други туита, които казват следното:

Всеки път, когато се появят подобни ситуации във връзка с фобиите, които все още съществуват, те ми дават сила да продължа да се боря, така че всеки да може да прави и да се наслаждава на себе си и на другите, както наистина иска. 

На онези от вас, които все още са в праисторията, ви изпращам много насърчение, сигурно е много трудно да не се развивате и да продължите да се обуславяте, вместо да се наслаждавате на това колко ценен е животът.