0

С илна тревога обхвана феновете на Юве и съотборниците на вратаря Войчех Шчесни, когато той се хвана за гърдите и поиска незабавно смяна в края на първото полувреме срещу Спортинг в Лига Европа (1:0 за Ювентус).

В 40-ата минута полският страж докосна гърдите си няколко пъти, очевидно останал без дъх.

Той светкавично беше сменен от Матия Перин и напусна терена разплакан.

Веднага лекарският екип на „Старата госпожа“ е направил съответните изследвания, които установили, че Шчесни е получил лека тахикардия. „Всичко е наред“, съобщиха от клуба.

За щастие, както обясняват от Италия, електрокардиограмата, която му е направена в медицинския център на стадиона, изключва сърдечни проблеми.

"Добре съм, малко съм притеснен, но контролите казват, че всичко е наред. Сълзите? Страшно, трудно ми беше дори да дишам. Сега съм много по-добре, поздравявам Матиа, който е златно момче, което никога не се оплаква. Но в 90-ата минута те стреляха към вратата“, завърши със смях полякът пред „Скай“ след мача.

Благодарение на вратарите и на защитниците си Ювентус вече има 4 поредни „сухи мрежи“ в Лига Европа и вече знае, че пета такава в Лисабон идната седмица ще е достатъчна за класирането на полуфинал срещу Ман Юнайтед или Севиля, направили 2:2 на "Олд Трафорд" в първия си мач.