0

Б арселона изигра кошмарен 1/16-финален мач срещу третодивизионния Интерсити за Купата на краля и се отърва от сензационен резил с гол в 102-ата мин. На Ансу Фати за конфузна победа с 4:3.

Съперникът от Примера федерасион, създаден през 2017 г., игра с неподозирано от каталунците самочувствие, а бившият юноша на Барса и сосио на клуба Оскар Солдевила закова на любимия си отбор знаменит хеттрик, като неизменно изравняваше 1:1 (в 58-ата мин.), 2:2 в 73-ата и 3:3 в 85-ата.

За Барселона в редовното време пред 25 500 души на стадион "Рико Перес" в Аликанте вкараха Араухо (3), Дембеле (65) и Рафиня (76).

Изигралият мача на живота си Солдевила бе и пред четвърти гол, но вратарят на Барса Иняки Пеня го предотврати с единственото си спасяване за целия мач.

Треньорът на каталунците даде почивка на Педри и Левандовски, но излезе със силен стартов състав, в който се открои Араухо, завърнал се с гол след контузията, извадила го от състава на Уругвай за мондиала в Катар.

"Случват се такива неща за Купата", коментира треньрът на победителите Шави. "Има елиминирани седем отбора от Примера. Ние не успяхме да решим мача, можехме да направим 0:2 или 2:4, но сами си усложнихме живота. Контролирахме мача и играта, но се проваляхме в наказателните полета". 

Освен Барселона, за 1/8-финалите се класираха още Валенсия, Виляреал, Еспаньол, Реал Мадрид, Леванте, Спортинг Хихон, Сеута, Севиля, Реал Сосиедад, Майорка, Атлетико Мадрид, Алавес. Днес са последните 1/16-финали: Ибиса Ислас Питиусас - Бетис, Химнастик - Осасуна и Депортиво Елденсе - Атлетик Билбао.

Жребият за 1/8-финалите е тази събота, 7 януари.