0

Н адбягване с камили в пустинята е сред забавленията, предложени на съпругите и гаджетата на английските национали по време на световното първенство в Катар.

В арабската пустиня поне 10 от тях възнамеряват да посетят петзвездния Sharq Village and Spa на „Риц Карлтън“ в Доха, където нощувката струва 40 000 паунда, за които се предлага лукса на кралската вила с изглед към океана, кухня на главния готвач и 24-часово обслужване от иконом.

Спа процедурите включват масажи и лицеви процедури от 170 до 400 паунда.

Английските съпруги, освен да гледат надбягване на камили по пясъците, имат планирана визита на Pearl Island с шопинг в магазини за бижута и скъпи маркови дрешки.

Те ще отседнат на круизен кораб по време на турнира, за хора от семействата са резервирани стаи в петзвездния Marsa Malaz Kempinski.

Техните тайни планове се появиха след презентация от Футболната асоциация, която ги предупреди да се държат по най-добрия начин в Катар, където правилата са строги.

Казано им е, че на обществени места трябва да се „обличат скромно“ и да избягват прояви на обич.

Те не трябва да пият алкохол или да псуват на обществени места, да пускат силна музика, да пеят, да крещят или да се държат „неподходящо“ по време на молитвени призиви.

Първият мач на Англия в групата е срещу Иран в Доха на 21 ноември - ден след началото на турнира.