0

С амо един гол и то от дузпа в 5 мача, счупен нос и маска, и нищо повече – така френските медии обобщават показаното от голямата им звезда Килиан Мбапе на Евро 2024.

Френският нападател свали маската си срещу Испания, започна обещаващо с изящен голов пас за попадението на Муани при 1:0 за „петлите“. И после – нищо.

Такова нищо, че спортният в. „Екип“ му сложи оценка 3 по 10-балната система. За сравнение – срещу Португалия Мбапе получи двойка от спортната библия L'Équipe.

RMC Sport, от своя страна, отсече, че „Мбапе не направи нищо срещу Испания“.

Фут-Меркато беше дори по-силен в оценката на представянето на звездата: „Той не беше на нивото, очаквано от играч, който мечтае един ден да вземе „Златната топка.“ 

Самият Мбапе, който на Евро 2024 наблегна повече на политическите призиви към французите да гласуват на извънредните избори, си призна, че за него европейското е било провал.

„Испания беше по-добра от нас. За мен турнирът е провал. Исках да стана шампион, но не съм добре и си тръгваме. Трябва да си почина и след това да започна нов живот“, погледна той към планираното за вторник пищно официално представяне на „Бернабеу“ като играч на Реал Мадрид.