0

А рне Слот, настоящ треньор на Фейенорд, призна, че клубът му води преговори с Ливърпул за преминаването му на „Анфийлд“ на поста на Юрген Клоп, който напуска това лято.

Търсенето на треньор изглежда не е продължило дълго за Ливърпул. След като стана ясно, че е невъзможно да бъде привлечен бившият капитан на „червените“ Шаби Алонсо от Байер, и се завъртяха имената на Де Дзерби (Брайтън) и Аморим (Спортинг Лисабон), избраният е Арне Слот. 

Нидерландецът, който за разлика от брадатия и рошав Клопо е бръснат до кожа, няма търпение да направи следващата най-голяма крачка в кариерата си на треньор. Той сам го обясни в четвъртък следобед – просто и ясно: „Искам да отида в Ливърпул, решението ми е ясно. Фейенорд и Ливърпул са в преговори и чакам да видя какво ще излезе от това. Уверен съм, надявам се да постигнат споразумение.“

45-годишният нидерландец обясни, че трябва да изчака и да уважи преговорите между клубовете, защото има договор с Фейенорд до 2026 г. 

„В следващите дни ще се изяснят още неща“, посочи той. Ливърпул и Фейенорд ще трябва да договорят плащането на компенсация, за да бъде разтрогнат договорът на Слот с гранда от Ротердам.

Нидерландецът впечатли повече като  треньор, отколкото като футболист в родната си страна. С прилична, но не блестяща кариера като играч в елита, след няколко години в по-ниските категории и треньорския щаб на няколко отбора, той се присъедини към първия отбор на АЗ Алкмаар през 2019 г.

Там направи толкова впечатляващ сезон, че класира отбора за квалификациите на Шампионската лига. 

Но най-доброто предстоеше с Фейенорд, който пое през 2021 г. Оттогава той спечели за клуба лига, купа и достигна до финала на Лигата на конференциите през 2022 г.