0

Р езервата на „гражданите“ Калвин Филипс премина под наем от шампиона Манчестър Сити в Уест Хем, съобщава Sky Sports. 

Сумата за наема му – 8 милиона, плюс плащането на пълната му заплата до лятото, се оказаха непосилни за Барселона, която също бе набелязала Калвин Филипс като идеална подсилка на хлабавия център на полузащитата на каталунците.

28-годишният халф, който игра в едва 31 мача (само 6 като титуляр) за шампионите за година и половина след трансфера си от Лийдс през юли 2022, ще се завърне на "Етихад" през лятото, тъй като в договора няма клауза за откупуване. Сити го привлече от Лийдс Юнайтед за трансферна сума, равна на 49 милиона евро, а сега пазарната му цена падна до 28 млн. евро, според "Трансфермаркт".

В Манчестър Сити на неговия пост играе непоклатимият Родри, автор на победния гол срещу Интер на финала на Шампионската лига миналата година. Дори при негово отсъствие, Гуардиола предпочита Ковачич, Матеус Куня и дори Бернардо Силва пред Филипс.

"Радвам се, че съм тук. Имаше доста спекулации за този трансфер и се радвам, че вече всичко приключи. Очаквам с нетърпение мачовете от втория полусезон и вярвам, че имам с какво да помогна на Уест Хем", заяви той.

Мениджърът Дейвид Мойс добави: "Доволни сме, че привлякохме футболист от класата на Калвин. 

Той е английски национал, който има богат опит във Висшата лига. Изключително щастливи сме, че ще работим с него".

Източник: БТА