0

К арим Бензема се разписа във всеки от първите си три мача с екипа на Ал-Итихад, но снощи негов пропуск попречи на тима да се класира за полуфиналите в турнира за Купата на арабските шампиони. Бившият ас на Реал Мадрид не успя да реализира дузпа в при поражението с 1:3 от звездната селекция на Ал-Хилал.

В 14-ата минута Рубен Невеш центрира от корнер и Сергей Милинкович-Савич откри с глава в полза на Ал-Хилал. В края на полувремето отборът на Жорже Жезус получи дузпа и Салем Ал Даусари беше точен от бялата точка. Малко преди това силен удар на Рубен Невеш срещна гредата.

Интригата се върна в 56-ата минута, когато Ромариньо вкара отблизо след асистенция на Игор Коронадо. Четвърт час по-късно Малком заби трети гол за Ал-Хилал. Привлеченият от Зенит бразилец беше точен с глава на далечната греда. В 79-ата минута Ал-Итихад можеше да намали отново, но Бензема уцели гредата от бялата точка.

 

Място на полуфиналите намери и Ал-Шорта. Иракският клуб се наложи с след дузпи над Ал-Сад от Катар. В редовното време двубоят приключи 1:1.

Днес са другите два четвъртфинала: Ал-Шабаб - Ал-Уахда и Раджа Казабланка - Ал-Насър.