0

В ердер Бремен с Илия Груев размаза на пух и прах Борусия Мьонхенгладбах с 5:1 в осмия кръг на Бундеслигата. Българският национал бе титуляр и остана на терена до 77-ата минута, когато бе заменен от Николай Рап. Това бе първи успех за Вердер у дома от началото на сезона.

Домакините започнаха ударно срещата и поведоха още в петата минута. Никлас Фюлкруг откри. Само три минути по-късно Вердер удвои аванса си, след като Марвин Дукш пое отбита топка и я прати в мрежата на Гладбах. В 13-ата минута Дукш демонстрира страхотен поглед върху играта, намери Фюлкруг, който хладнокръвно я оплете в мрежата на Зомер за трети път. Това се оказа рекорд за Вердер, който никога до момента не бе водил с три гола след 13 минути игра в елита на Германия. В 37-ата минута Рами Бенсебайни опита да изчисти топката, но вместо това я прати в собствената си врата и резултатът набъбна до 4:0.

Гладбах върна едно попадение в 63-ата минута, когато Маркъс Тюрам се озова сам срещу вратаря. Вердер нанесе още един удар в 73-ата минута, когато Фюлкруг намери Мичел Вайзер, а той с удар от движение бе прецизен и оформи крайното 5:1.