0

Т ревожна контузия получи националът Илия Груев в мач на клубния си отбор.

24-годишният халф пострада при гостуването на своя Лийдс на Норич в дербито от 8-ия кръг на второто ниво на английския футбол – Чемпиъншип, завършило 1:1.

Груев, който обичайно започна като титуляр, бе заменен принудително едва в 19-ата минута – 4 минути след като домакините, в чиито редици блестеше доскорошният панамски любимец на феновете на Левски Хосе Кордоба, бяха открили резултата от дузпа чрез Джош Сърджант.

„Към момента нещата с българина не изглеждат добре. Утре (б.р. - сряда, 2 октомври) ще мине на скенер на коляното и ще може да се каже повече”, коментира след срещата германският мениджър на Лийдс Даниел Фарке, чието настроение от извоюваното в крайна сметка равенството с Норич, постигнато благодарение на гола на белгиеца Ларджи Рамазани в 60-ата минута, бе помрачено от травмата на нашия.

Така участието на Груев в предстоящите мачове на националния отбор в Лигата на нациите (на 12 октомври с Люксембург в Пловдив и на 15 октомври със Северна Ирландия в Белфаст) е под голяма въпросителна.