0

Г рандиозната издънка на Маркъс Рашфорд бе централна тема във футболна Англия миналата седмица. И продължава да бъде, въпреки че футболистът се разкая, игра и дори вкара гол при победата 4:3 на Манчестър Юнайтед над Уулвърхемптън в четвъртък.

Какво точно се случи? Играчът, някога с лъскав имидж, замина за Белфаст да празнува трансфера на приятел. Направи го с 12-часов запой и огромно количество текила.

Mailonline повдига завесата за хората, които опитват да държат английския национал в правия път. Истината е, че той се доверява на шепа много близки хора. Ето кои са те:

Дуейн Мейнард

По-големият брат Дуейн е най-влиятелната фигура в антуража на Маркъс. Той държи промоутърската агенция May Sports Management, която се грижи за интересите на млади атлети от различни спортове. Естествено, най-важният клиент е именно играчът на Юнайтед.

Дуейн имаше ключова роля миналото лято при преговорите, които завършиха със споразумение за 315 000 паунда седмична заплата. Ако футболистът изпълни целия си договор и остане на „Олд Трафорд“ до 2028 г., ще получи общо 78 млн. паунда.

Дейн Рашфорд

Той е вторият брат – по-голям от Маркъс, но по-малък от Мейнард. Съсобственик е и съосновател на агенцията. И докато Дуейн беше водещата фигура в преговорите за новия договор, Дейн сключи сделката за предишния от 2019 г.

Той влезе в новините, след като го арестуваха в Маями, където пребил гаджето си. Поводът бил съобщение от играч от Висшата лига. Новината за ареста бе огласена минути след мача на Юнайтед срещу Копенхаген от Шампионската лига. „Червените дяволи” загубиха 3:4, а Рашфорд бе изгонен през първото полувреме.

Джейми Хендли

Той е най-верният приятел от детството. С Маркъс се запознават в началното училище, в което майката Рашфорд работела в столовата. Наскоро Хендли влезе в бизнеса с недвижими имоти и основа своя компания. Той е неотлъчно до Рашфорд по време на паметните купони - от Миконос до Ибиса и Маями. Нападателят му има пълно доверие и дори казва, че това е третият му брат. Джейми е верен на звездата и в алкохолните турове, а покрай него стана близък и с един от вече бившите играчи на „червените дяволи“ - Джеси Лингард.

Ашли и Джейми са с Маркъс още от детските години.

 Ашли и Джейми са с Маркъс още от детските години.
Инстаграм

Ашли Ледър

Той е другият верен приятел на Рашфорд от детинство. Нападателят споделя в интервю през 2021 г., че Хендли и Ледър са го измъквали от много трудни ситуации през бурните тийнейджърски години. Ашли също се пробвал като футболист, но останал на аматьорско ниво. „Става дума за отдаденост и за вземане на решения. Когато се забърквах в неприятности, те винаги бяха насреща, грабваха ме и ме измъкваха. Мятахме се на колелата и право вкъщи. Те са моето семейство. Чувствам ги като братя, а не като приятели. Аз се доверявам на много малко хора. Извън семейството това са Джейми и Ашли. С тях се съветвам на всякакви теми - както свързани с футбола, така и извън него”, казва Рашфорд.

Ро-Шон Уилямс

Някои от приятелите на Рашфорд са тренирали в школата на Юнайтед, но някои преди това са ритали по игрищата в Южен Манчестър. Такъв е бил Уилямс, когото Рашфорд възприема „като роднина”. Двамата имат много силна връзка и прекарват часове в забавление с компютърни игри. Именно неговия трансфер във ФК Лейм Рашфорд отпразнува с 12-часов алкохолен тур.

Когато го запитаха за отношенията му с Рашфорд, Уилямс даде интересен отговор. „Познаваме се от деца. Ритали сме заедно, преди той да започне в Юнайтед. Когато идва да ме гледа как играя, чувството е същото както когато в публиката са мама, татко или брат ми. Гледам да не се изложа, защото най-близките ми са отделили от времето си и са дошли да ме гледат”.

Каролин Макатиър

През декември Рашфорд добави ключов играч към своето обкръжение. Става дума за ПР гуруто Каролин Макатиър. Тя отговаря за имиджа на други футболни звезди като Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Каролин е човекът, който се грижи и за семейство Бекъм още от 90-те години на миналия век. Нейната ПР и медийна кампания в защита на Бекъм е впечатляваща. Тя поема нещата в свои ръцеслед червения картон на звездата на Мондиал 1998 г.

Макатиър е специалист именно в кризисния ПР и беше човекът, който трябваше да се справи с последиците от пиянските изцепки на Рашфорд.

Тайрел Маласия

Маласия, който все още не е играл през този сезон, след като се възстановява от контузия, е най-близкият приятел на Рашфорд в Юнайтед.

 Маласия, който все още не е играл през този сезон, след като се възстановява от контузия, е най-близкият приятел на Рашфорд в Юнайтед.
Getty Images

След напускането на Джеси Лингард младият нидерландски защитник се превърна в най-близкия приятел на Рашфорд в Юнайтед. 24-годишният Маласия присъства на всички купони на Маркъс, включително на рождения му ден. Двамата бяха заедно и по време на лятната си ваканция в Лос Анджелис. Купонясваха също така в Ню Йорк и на яхта в Ибиса. „Ние си даваме енергия един на друг. Говорим си много. Дори в съблекалнята седим един до друг. Имаме много добра връзка и важното е това да се вижда на терена”, коментира Маласия.

Нейтън Солт, Mailonline