0

Ф ренският елитен футболен клуб Монако, където от 2014-а до 2015-а бе нашият Димитър Бербатов, е постигнал договорка за личните условия на грузинската актуалност Жорж Микаутадзе, съобщи трансферният експерт Фабрицио Романо. От управата на монегаските са изпратили и официално предложение до Метц за закупуването на 23-годишния нападател.

Грузинецът игра под наем от Аякс във френския тим през пролетта и направи страхотен втори полусезон с 14 гола и 4 асистенции в 22 мача. От Метц се възползваха от клаузата в договора му за преотстъпване и си върнаха правата на футболиста срещу 13 милиона евро.

Любопитното е, че Микаутадзе беше продаден на Аякс именно от същия клуб срещу 16 милиона евро миналата лято. Той обаче не успя да се утвърди в състава на амстердамския гранд, записвайки едва 9 участия без резултатни действия.

Интересът към звездата на Грузия е предизвикан от силното му представяне на финалите на европейското първенство в Германия. След края на груповата фаза Микаутадзе е едноличен лидер при голмайсторите в турнира с 3 попадения, като също така има и една асистенция. Именно благодарение на него гордият народ от Кавказките планини се класира на 1/8-финалите в дебютното си участие на континентален шампионат, след като записа гол плюс пас за 2:0 срещу португалските Роналдовци.

Монегаските се опитват да изпреварят останалите клубове, които се борят за подписа на притежаващия и френски паспорт Микаутадзе и да завършат сделката преди края на Евро 2024.