0

В ицешампионът на Гърция за миналия сезон Панатинайкос е един от отборите, които следят един от асовете на Лудогорец – Бърнард Текпетей. Проблем за евентуален трансфер обаче може да е огромната цена, която от Разград му искат – между 4 и 5 млн. евро. ПАО играе в квалификациите на Шампионската лига и направи голяма крачка към следващата фаза, побеждавайки украинския Днипро с 3:1 като гост.

Текпетей започна ударно сезона, като до момента има 4 гола за „орлите“, вкарвайки две много важни попадения на Балкани, както и два пъти във вратата на Етър. И сега от него се очакват попадения и силна игра срещу Олимпия Любляна.

През зимата Текпетей попадна в плановете на Динамо Загреб и Шахтьор Донецк, които дори изпратиха оферти до Лудогорец, които обаче бяха отхвърлени, тъй като не отговаряха на желанието на шефовете на „орлите“ за 5 млн. евро.

Панатинайкос искаше още един футболист на шампионите преди няколко месеца. Става дума за бразилския плеймейкър Каули Оливейра. Тогава дори гръцкият гранд се беше разбрал с мениджъра на бразилеца, но Лудогорец не клекна и не свали цената му. Така в крайна сметка техничният бразилец бе продаден в родината си, в Баия, за желаната от „орлите“ сума.