0

М ениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не преглътна леко втората поредна загуба на шампионите тази седмица – 1:2 от градския съперник Манчестър Юнайтед. По-рано „гражданите“ пък поеха 0:2 от последния Саутхемптън и излетяха от „Карабао Къп“, Купата на лигата.

Гневът на каталунеца бе насочен към отсъждането на рефера за изравнителния гол на Юнайтед 1:1, отбелязан от Бруно Фернандеш в 78-ата мин. Той претендираше за отсъждане на офсайд на Маркъс Рашфорд, който в 82-ата мин. Пък забоде победното 2:1 за домакините.

Гуардиола изригна срещу гола, при който Рашфорд бе в положение на засада, въпреки че не докосна топката, която Бруно Фернандеш вкара в мрежата.

„Рашфорд е в засада, Бруно Фернандеш не е. Рашфорд разсея нашия вратар и защитници. Това е, каквото е! Знаем къде играем. Трудно е за съдиите на тези стадиони“, каза Гуардиола.

Пред ВТ Пеп добави: „Не ме интересува Висшата лига или „Карабао“. Не можем да спечелим. Но вече спечелихме много, така че това не е проблем."

Колегата му от Юнайтед Тен Хаг се направи, че му влиза в положението от позицията на победител. „Това е объркващ момент. Правилата казват, че Маркъс не е докосвал топката и не се е намесвал. Бруно дойде отзад, но мога да се поставя на негово (на Гуардиола) място", каза треньорът на Юнайтед.