0

П еп Гуардиола свали маската си в 16 неочаквано гневни минути срещу големите имена на английския футбол – Карагър, Майка Ричардс и Гари Невил, които в ролята си на тв коментатори се заядоха с него точно преди загубата от Астън Вила.

Каталунецът се превъплъти в своя враг Моуриньо, като взаимства неговата коронна фраза срещу критиците му: „А колко титли са спечелили тези, които ме критикуват?“ 

Това, което вбеси Пеп бяха заключенията на  коментаторите на Sky Sport след трите поредни равенства (4:4 с Челси, 1:1 с Ливърпул и 3:3 с Тотнъм), които предшестваха загубата от Вила.

„Твърде много отпускане на играчите, може би коремите им са пълни“, бе обобщението в тв студиото, което преля чашата на търпението.

„Моят отбор – каза треньорът на каталунците – се бори за спечелване на четвъртата поредна титла във Висшата лига, постижение, непостигано досега. Всеки знае колко е трудно. 

Иначе Гари Невил щеше да го постигне в разцвета на Манчестър Юнайтед. Но не му се получи, нали? Джейми Карагър не е печелил нито една, няма нито една титла. Майка Ричардс не е печелил четири поредни титли във Висшата лига. Никога, никога. Никога не се е случвало!“

Отговорът не закъсня. Джейми Карагър в Х (бившия Туитър) избухна: „Мисля, че може и щях да имам титла с Ливърпул, ако клубът беше собственост на една държава (ОАЕ в случая със Сити) и ако беше нарушил всичките тези правила, толкова, че да го обнинят в 115 нарушения!“

Бившият капитан на „червените“ припомни за разследването на Висшата лига, по което ще се произнесе независима комисия догодина. Последиците за напомпания с петродолари клуб на „гражданите“ може да са катастрофални, вкл. И с изхвърляне от Висшата лига.