0

Т реньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се изрази цветущо преди реванша срещу Реал в полуфиналите на Шампионската лига.

Първият мач в Мадрид завърши 1:1, затова и утре вечер битката на „Етихад“ ще е люта. Попитан как ще бъде запомнен периодът му в английския клуб, Пеп заяви: „Моето наследство тук? Прекарваме си ш****о добре. Спечелихме купи, вкарахме много голове, допуснахме малко“. Той е категоричен, че резултатът от днешния мач няма как да промени направеното в седемте години до момента.

„Обичам този турнир, но няма нищо гарантирано – бил съм на 10 полуфинала, загубих 7“, обясни испанецът, който ще се опита да класира отбора на финал за втори път в рамките на три години. Предишния път беше през 2021-ва, когато с трофея триумфира Челси.

Първият мач в Мадрид завърши 0:0, така че втората битка ще е оспорвана. Реал има богат опит, тъй като е вдигал купата 14 пъти, включително и миналия сезон. „Не знам каква е тайната им. Ако знаех, сигурно щях да я копирам. Но те винаги са имали играчи от много високо ниво. В Барселона също имахме играчи от високо ниво, когато ние триумфирахме“.