0

Е ди Нкетия реализира два гола за победата на Арсенал над третодивизионния Оксфорд Юнайтед с 3:0 като гост в двубой от третия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия (ФА Къп). Лондончани се класираха за четвъртия кръг, където ще срещнат шампиона Манчестър Сити на 28 януари на ст. "Етихад".

23-годишният Нкетия се разписа на два пъти в рамките на 6 минути през второто полувреме. Първо Мохамед Елнени даде аванс на гостите в 63-ата минута след удар с глава от близко разстояние, а Еди Нкетия оформи крайното 3:0 с попадения в 70-ата и 76-ата минута. Нападателят натрупа пет попадения в последните си пет мача във всички турнири. Фабио Виейра се отличи с асистенции за първите два гола.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета направи седем промени в стартовия състав. Лидерът във Висшата лига нямаше удар в очертанията на вратата през първото полувреме срещу Оксфорд, но след почивката доминираше. 

Гостите имаха претенции за дузпа заради съмнения за игра с ръка на Елиът Мур при удар на Алберт Самби Локонга, но такава не бе отсъдена.

Мат Търнър не успя да преодолее Мати Тейлър в първите минути на второто полувреме след добра атака на домакините, а Люис Бейт блокира изстрел на Букайо Сака в 55-ата минута.

Сблъсъкът между Арсенал и Манчестър Сити ще се играе в края на месеца.