0

„Ръководството на гръцкия Арис Солун е шокирано от исканата цена от 1,5 млн. евро за Ноа Сонко Сундберг от българския Лудогорец. Това е прекалено висока сума за футболист, който не влиза в основните 11. Макар и национал на Гамбия, играчът е продукт на академията на шведския АИК Стокхолм. В миналото той е играл в Сундсвал, Йостерсунд и Левски София, откъдето сегашният му отбор го придоби за 550 000 евро”, пише kingbet.net/news.

Изданието уточнява, че изобщо не е сигурно, че Арис ще се съгласи да даде дори такава сума, а още повече над 1 милион евро.

Освен Сундберг в клуба от Солун са били разгледани още две екзотични опции от Лудогорец – португалецът Диниш Алмейда и Оливие Вердон, който е национал на Бенин, но има френски паспорт, съобщава пък сайтът gazzetta.gr.

Информацията дори гласи, че за Вердон е имало интерес от страна на италиански отбор и този елемент има своята стойност от гледна точка на бъдещето на Сундберг. Българите нямат намерение да продават в един и същи момент двама стопери, като за Вердон сумата е от порядъка на 4 млн евро. Арис вече взе без пари играл на световното в Катар защитник - Папе Абу Сисе, а предвид многото свободни агенти през лятото, едва ли биха похарчили колосални суми в началото на август.

Оказва се обаче, че Лудогорец и собственикът на "жълто-черните" Теодорос Карипидис не са преговаряли само за 28-годишния стопер, а и за крайния испански бранител Франсиско Гомес-Сон. Предвид факта, че Арис има планове да плати около 3 млн. евро за трансферните си цели, които не са свободни агенти, разговорите за Сон са приключили прекалено бързо. Не само, че двата клуба не са се доближили във финансовите параметри, но и Арис бързо са намерили универсален бек – те са привлекли бившия защитник на испанския елитен клуб Селта Виго Уго Майо като свободен агент.