0

С едемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън коментира опитите на Сър Джим Ратклиф да купи Манчестър Юнайтед и не отхвърли слуховете, че и той би се включил в подобна сделка. Двамата вече си партнираха при опита да купят Челси през миналата година. 

Както е известно, клубът от Манчестър бе пуснат в продажба още през миналата година, но засега официална оферта към ръководството няма.

Джим Ратклиф, който е собственик на компанията Инеос, е голям фен на "червените дяволи" от дете, е считан за един от фаворитите за купуването на клуба. Освен това компанията му спонсорира отбора на Мерцедес, където кара и неговия сънародник Люис Хамилтън.

„Много съм близък с Джим. Имам яснота каква е неговата позиция, ние често си говорим за футбол. Той е много страстен за него и обсъждахме как неговият отбор се представя. Говорихме и за това как играе Арсенал, очевидно той е от Манчестър... така че това е негова мечта. Аз обаче не мога да ви дам повече информация", сподели пилотът относно Ратклиф и намеренията му да купи Манчестър Юнайтед, пише gong.bg.