0

Н ай-скъпият футболист в историята на Байерн Мюнхен – Хари Кейн, прави страхотен старт на сезона в Бундеслигата.

Английският национал вкара 3 гола и направи 1 асистенция в първите си два мача за баварците. В последния двубой на тима 100-милионната покупка се разписа на два пъти при успеха с 3:1 срещу Аугсбург. Така Кейн стана първият футболист на Байерн през този век и третият в историята на клуба, който може да се похвали с 3 попадения в дебютните си две срещи от първенството. Преди това същото са правили само Густав Юнг през 1967-а и Адолфо Валенсия през 1993 г.

Нападателят вече ще може да ходи на тренировки, без да бъде глобяван. В Байерн имат строги правила, според които играчите трябва да пристигат на клубната база с автомобили от марка Audi, с която грандът има договор. Според контракта от автомобилния гигант подсигуряват кола по избор на футболистите на германския шампион. Кейн си избра модел Q8 e-tron в черен цвят на стойност 58 000 паунда, защото е по-подходящ за семейството му, което вече нарасна до шестима членове, след като му се роди четвърто дете.

„Вече опитах да шофирам, но, разбира се, не с новата кола. Бавно ще свикна с факта, че воланът е от другата страна. Засега не съм имал катастрофа, това е положително нещо“, пошегува се англичанинът при получаването на новия си автомобил.

В същото време вратарят Мануел Нойер направи първа тренировка със своите съотборници, след като си счупи крака на ски през декември. 37-годишният капитан на тима взе участие в занимание с новия си конкурент на поста – израелеца Даниел Перец. От началото на сезона титуляр под рамката е Свен Улрайх.