0

В се още неизвестен маниак каза на капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър, че ще взривят три бомби, поставени в дома му, ако не напусне клуба, съобщи „Сън“.

Капитанът сега се намира в дома на свой съотборник, а семейството му е в сигурна къща, след като смразяващият ултиматум е изпратен по имейл до неговия агент. Защитникът не бе в стартовия състав за ранния мач срещу Арсенал в Лондон днес, но бе в групата - централна двойка защитници  излязоха Линдельоф - Варан.

Психопатът даде на Магуайър 72 часа, за да напусне Манчестър Юнайтед, след като заяви, че в дома му са заложени три бомби.

В заплахата, изпратена по имейл до агента на английския защитник, се казва, че устройствата ще бъдат взривени, ако той откаже да спази крайния срок.

29-годишният капитан Магуайър беше на тренировъчната база  Карингтън, когато ужасяващото послание беше предадено в сряда, ден след като Юнайтед загуби с 0:4 от Ливърпул.

Той бързо се прибра вкъщи, за да бъде с годеницата Фърн Хокинс, на 27 години, и двете им дъщери.

Въоръжени ченгета и следови кучета претърсиха семейното имение в Чешир за 4 милиона британски лири.

Фърн, Лили Сейнт (2 г.) и Пайпър Роуз, която става на една годинка следващия месец, се изнесоха в безопасно жилище. 
Хари остава при съотборник.

В четвъртък ченгетата отново претърсиха. Нищо не беше намерено.

Източник каза: „Това беше взето много сериозно. Хари и съотборниците му редовно получават смъртни заплахи в социалните медии, но това беше различно. В имейла се казва, че в дома му са поставени три бомби.

Имаше 72 часа да напусне Юнайтед, иначе щяха да бъдат взривени. Съобщението излъчваше омраза“.

Източникът добави: „Фърн беше в истерия. Тя вече не се чувства в безопасност. Това е безмилостно и лично“. 

Капитанът, който получава по 190 000 паунда на седмица заплата, е в трагична форма напоследък – освиркван на терена и обиждан в социалните медии. Заговори се и за отнемането на капитанската му лента и предаването й на Роналдо. Временният мениджър Рангник потвърди долерието си към защитника.