0

Л ондонският Арсенал постигна споразумение с шампиона на Англия Манчестър Сити за покупката на левия бек Олександър Зинченко, който в националния отбор на страната си играе и като ляв халф. Тази информация беше потвърдена от журналиста Фабрицио Романо в Twitter.

Арсенал ще даде 35 милиона евро за 25-годишния украинец, чийто силен крак е левият. Тази сума е с 10 млн. евро над настоящата пазарна цена на футболиста, изчислена от специализирания сайт "Трансфермаркт".

Артилеристите предлагат на играча договор до 2027 г. Сега тече последната фаза на преговорите - лондончани съгласуват личните условия на договора със Зинченко.

Старши треньорът на Арсенал Микел Артета при работата си като помощник на Гуардиола в Ман Сити е отлично запознат с възможностите на украинския полузащитник.

 Именно Артета е този, който настоява трансферът да се осъществи възможно най-скоро.

Манчестър Сити продаде Габриел Жезус на Арсенал за 45 милиона паунда през този трансферен прозорец. „Гражданите“ също купуваха добре: взеха Ерлинг Холанд, Калвин Филипс и Стефан Ортега.

Като част от Сити Зинченко четири пъти стана шампион на Висшата лига, четири пъти спечели Купата на английската лига, както и веднъж - Купата на Англия и Суперкупата на Англия.

През 2021 г. Зина, както е наричан в родната Украйна, изигра целия финал на Шампионската лига срещу Челси (0:1). След това като част от Сити той беше признат за най-добрия играч на мача.