0

Х иляди се събраха пред стадиона на Сантос в Сао Пауло, където да си вземат последно сбогом с легендарния Пеле, който почина на 29 декември на 82-годишна възраст след дълга битка с рака. 

Ковчегът на Краля е поставен на центъра на "Вила Белмиро", а феновете имат 24 часа, за да отдадат почит на Пеле. Погребението му е във вторник, а в Бразилия ще бъде обявен 3-дневен национален траур. 

На мястото се намират куп известни личности, сред които новоизбраният президент на страната Луис Инасио Лула да Силва и президента на ФИФА Джани Инфантино.

Поклонението пред Пеле в Сантос. Снимки: Gettyimages.com
Пеле поклонение Пеле поклонение Пеле поклонение
20

Във вторник ковчегът ще бъде пренесен за погребение в тесен семеен кръг, което ще се състои във вертикалния гробищен парк „Некрополе Екуменика“. Пеле лично е закупил парцел в гробището преди близо 20 години, като е избрал място на деветия етаж, тъй като баща му Дондиньо е играл с номер 9. 

Гробището е в Книгата с рекорди на Гинес като най-високото в света със своите 14 етажа и над 14 000 гроба. Сградата е висока 108 метра, което е еквивалент на 30-етажна жилищна сграда.