0

С едмият в Първа Бундеслига Хофенхайм има интерес към халфа на Лудогорец Якуб Пьотровски, съобщи полското издание Sport, цитирано от в. „Мач Телеграф“.

Пьотровски пристигна в Лудогорец от Фортуна Дюселдорф и беше най-добрият за разградчани през пролетта. Полякът имаше основна заслуга Лудогорец да премине груповата фаза на Лигата на конференциите, като вкара решителни голове на Фенербахче и Нордселанд.

През този сезон Пьотровски, който е полски национал, има цели 31 мача, в които вкара 12 гола и даде 3 асистенции. Показателите му са впечатляващи, защото през по-голямата част от есенния полусезон Пьотровски играеше като дефанзивен халф. Едва след завръщането на Георги Дерменджиев полякът започна да играе малко по-напред, в ролята на десетка.

Хофенхайм прави много силен сезон, като се бори за място в евротурнирите. Треньор на тима е американецът Пелегрино Матарацо. В отбора има познати имена като Ваут Вегхорст и Андрей Крамарич. Лудогорец и Хофенхайм играха два мача помежду си през сезон 2017/18 в Лига Европа. „Орлите“ спечелиха първия мач с 2:1 в Разград, а втората среща в Германия завърши 1:1, което позволи на шампионите да прескочат груповата фаза и да си уредят среща с колоса Милан.