0

Л ос Анджелис ФК спечели първата си титла от американската МЛС в своята историята след невероятна драма с холивудски сценарий срещу Филаделфия Юниън. Двата тима предоставиха истинско шоу на зрителите в мач, завършил 2:2 в редовното време, 3:3 след продължения и в крайна сметка, решен с дузпи. В 28-ата минута ЛА поведе след изпълнение на Келън Акоста от пряк свободен удар. В 59-ата минута Хосе Мартинес даде страхотен извеждащ пас на Даниел Газдаг, който се озова очи в очи с вратаря и хладнокръвно се разписа и изравни резултата.

В 84-ата минута Карлос Вела центрира от ъглов удар, а Хесус Мурийо бе забравен в наказателното поле и с глава покачи на 2:1. Минута по-късно Филаделфия стигна до ново изравняване. Кай Вагнер центрира от свободен удар, а Джак Елиът скочи най-високо в наказателното поле и реализира в мрежата на Максим Крепо.

Вратарят на Лос Анджелис извърши нарушение срещу Кори Бърг в продълженията и бе изгонен с директен червен картон, а освен това се и контузи. В игра се появи резервният вратар Джон МакКарти, който замени Квадво Опоку. Това бе двойна смяна за ганаеца, който се появи на терена в 74-ата минута.

В 124-ата минута отскочила топка в наказателното поле падна на крака на Джак Елиът, който я изстреля към вратата и се разписа за 2:3. Това обаче не бе всичко в мача. Четири минути по-късно Диего Паласиос центрира към Гарет Бейл, а уелсецът по великолепен начин отбеляза за 3:3 и прати мача в дузпи.

Там Кристиан Тейо сгреши за домакините, като ударът му бе спасен от Андре Блейк, а след него Денис Буанга, Раян Холингсхед и Илие Санчес бяха точни. Нито един футболист на Филаделфия не вкара, като Даниел Газдар не уцели вратата, а ударите на Хосе Мартинес и Кай Вагнер бяха отразени от влезлия на пожар Джон МакКарти.