0

Е литният казахстански клуб Тобол (Костанай) обяви, че е подписал договор с доскорашния играч на Арда (Кърджали) и бивш български национал Радослав Цонев, съобщи сайтът Vesti.kz. Материалът е озаглавен: „Тобол подписа с футболист за 900 000 евро от европейски национален отбор“.

Припомня се, че 28-годишният футболист разтрогна преди дни по взаимно съглание с Арда. Новият му договор е за цялата календарна 2024 г. - до 31 декември.

Радослав Цонев ще трябва да се настрои да слуша руска и сръбска реч в съблекалнята на новия си тим, чийто треньор е сърбинът Милич Чурчич с помощник неговия сънародник Иван Йевич, а в състава са още четирима със сръбски произход.

Тобол (Костанай), който стана шампион на Казахстан с българския треньор Саид Ибраимов през 2022-а година, в последния сезон се представи доста слабо и се нареди на 8-о място в крайното класиране от 14 отбора.

Град Костанай с население над 260 000 жители (повече от Бургас, по-малко от Варна) е разположен на река Тобол, намира се в северната част на Казахстан близо до границата с Русия.

Източник: БТА