0

К ристиано Роналдо извърши едва ли не светотатство в Саудитска Арабия, една от най-консервативните мюсюлмански страни в света със строги ограничения за другите религии. Пред препълнените трибуни на стадион "Принц Султан бин Абдул Азиз" в Абха, Саудитска Арабия, той си позволи публично да се прекръсти точно когато всички камери бяха насочени към него - след като вкара дузпа за победата с 1:0 на своя Ал Насър над иракския Ал Шорта на 1/2-финала на Арабската купа на шампионите.

Кристиано се засили към флага на корнера за патентованото си празнуване със "СИууу", като тичайки набързо се прекръсти с дясната си ръка. В Саудитска Арабия, където има страховита религиозна полиция - т. нар. "Мутаваин", е изрично забранено внасянето на библии, носенето публично на християнски символи като кръст.

Направи впечатление, обаче, че прекръстването му не беше цензурирано в клиповете на местната телевизия за гола.

Иначе сенегалецът Мане изработи дузпата, която капитанът на Ал Насър Кристиано Роналдо превърна в победен гол за 1:0 срещу иракския Ал Шорта. Той класира саудитците на финала на Арабската купа на шампионите за пръв път в историята им, а накрая прибра в сака си и хубава награда за най-добър в полуфиналния двубой.

Ал Насър вече не е само Кристиано – а с Мане, Брозович и Фофана саудитския тим вдигна още повече класата си. 

Надмощието му над иракчаните бе толкова явно, че резултатът 0:0 през първото полувреме бе истинско чудо.

В 31-ата мин. Роналдо вкара топката в мрежата, но технологията за отсъждане на офсайд се намеси и отмени попадението.

Кулминацията настъпи в 69-ата мин., когато чрез ВАР бе отсъдено нарушение на Джасим срещу Мане в пеналта, а Роналдо закова дузпата с характерното си хладнокръвие.

Ал Насър под ръководството на Луиш Кащро ще срещне на финала друг саудитски отбор – победителя измежду Ал Хилал и Ал Шабаб.