0

Х ристо Стоичков се отчете с асистенция при участието си в демонстративния мач "The Beautiful Game" между съставите на бразилските легенди Роберто Карлос и Роналдиньо на стадиона на Интер Маями. 

Съперниците си вкараха общо 22 гола за кеф на зрителите, като в крайна сметка този на Карлос, в който бе и Стоичков, спечели с 12:10.

Ицо се появи на терена като резерва и успя да асистира за попадението на бившата звезда от НБА Стив Наш за 8:4 в полза на селекцията на Роберто Карлос. Роденият в Канада Стив Наш е заклет футболен запалянко, той често изтъква в интервюта, че е възнамерявал да се насочи към професионална кариера, преди да избере баскета. Наш има 18 сезона като играч в НБА, сега той е треньор на Бруклин Нетс.

В състава на Роналдиньо личаха имена като Рене Игита, Алдаир, Рафаел Маркес, Пауло Дибала, Пол Погба, Блез Матюиди и Патрик Клуйверт. 

Съотборници на Стоичков пък бяха пък бяха бивши и настоящи звезди като двукратният световен шампион Кафу, Едер Милитао, Артуро Видал, Карлос Валдерама, Ривалдо, Алфонсо Дейвис, Фалкао, Нани и Давид Трезеге. 

Звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор пък игра по едно полувреме и за двата тима.