0

Х ърватия и Франция не се победиха, завършвайки 1:1 в двубой от група А на Лигата на нациите, игран в Сплит.

Адриен Рабио реализира за "петлите" в 52-рата минута, но в 83-тата Андрей Крамарич изравни от дузпа. В края на редовното време Антоан Гризман, който единствен от обичайните титуляри при „петлите“ се появи в игра след почивката, пропусна да донесе победата на своите, озовал се сам срещу опразнената врата на домакините.

Така действащият първенец в Лигата на нациите Франция остава без победа в новото издание на турнира, след като на старта загуби с 1:2 от Дания, а неуспех имаха и “ватрените”  - 0:3 срещу Австрия.

За хърватите пък това бе трето равенство от 9-те мача с Франция, като те все още нямат успех над „петлите“.

Феновете на Хърватия показаха голямата си любов към капитана на тима Лука Модрич със страхотна хореография. Привържениците на домакините опънаха огромен транспарант в чест на Модрич, за когото мачът срещу Франция бе 150-и с националната фланелка. 

"Ти си нашият капитан, ние сме твоето пристанище", пишеше на транспаранта със снимка на Модрич. Надписът е игра на думи, като "Лука" означава "пристанище" на хърватски.

Другият мач от групата между Австрия и Дания се забави сериозно заради проблем с осветлението на стадион "Ернст Хапел". 

Двата тима трябваше да започнат срещата помежду си в 21.45 ч., но вместо това първият съдийски сигнал прозвуча чак в 23.15 часа.