0

К апитанът на Стилиян Петров от първите му години в националния тим - Красимир Балъков, както и английските звезди от Висшата лига Джо Коул, Шей Гивън и Стюърт Даунинг идват в София на 6 септември, за да се включат в подкрепа на благотворителния "Мач на надеждата". Събитието на 6 септември се организира от рекордьора по брой мачове за България и ще има кауза да  набере средства за борба с онкологичните заболявания.

На 30 април 2003 г. Балъков предаде капитанската лента на националния отбор на Стилиян Петров. Сега Бала ще се събере в центъра на терена с бившия си съотборник в националния отбор Илиан Илиев. За вратарския пост е привлечен Здравко Здравков.

Отборът на звездите също получи три сериозни попълнения - Джо Коул, Шей Гивън и Стюърт Даунинг.

Освен тримата в тима на звездите, който ще бъде воден от Мартин О'Нийл, са потвърдили участие още Гари Кейхил, Максуел, Емил Хески, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич.

Наставникът на БГ звездите Димитър Димитров-Херо ще може да избира и от Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев и Радостин Кишишев, както и от трите нови имена.