0

Л удогорец (Разград) падна с 1:3 от намиращия се в долната половина на класирането в Чехия отбор на Теплице. Това е първа загуба за шампионите в трите им изиграни до момента тренировъчни мачове.

В предишните два „орлите“ биха с 3:1 полския Раков (Ченстохова) и с 3:0 Олимпия (Любляна, Словения). 

Първият мач с Шахтьор (Донецк, Украйна) не се състоя заради лоши атмосферни условия, а следващият приятелски двубой е с Млада Болеслав (Чехия).

Срещу Теплице Лудогорец поведе в 14-ата мин.,  когато едно-две между Руан Круз и Пьотровски изведе бразилеца сам срещу вратаря Лудха и той го прехвърли технично.

Веднага след това чехите създадоха две положения, като първото беше спасено от вратаря Симон Слуга. 4 минути по-късно чехите изравниха с удар с рикошет на Петер Хорнек.

В началото на второто полувреме сенегалецът Абдала Гнинг изведе Теплице напред в резултата след грешка на Раи Насименто. Отново той закова крайното 3:1 за съперника след неудачно върната топка назад на младия Пемперски.

В 65-ата минута Тисера направи пропуск, а малко след това спечели дузпа за Лудогорец, след като Мицевич игра с ръка след негов удар. 

От бялата точка Руан Круз обаче не успя да вкара гол. Пет минути след това Теплице можеше да стигне до четвърти гол, но гредата спаси младият вратар Дамян Христов. 

Старши треньорът на Лудогорец (Разград) Георги Дерменджиев не се притесни особено от загубата в тренировъчен мач от чешкия Теплице. 

"Има и такива мачове, които трябва да ги изиграем. В момента сме в подготвителен период. Играха някои момчета и от школата. Затова за тези индивидуални грешки, които направиха, ние не можем да им се сърдим", заяви наставникът.

"Как се интегрират момчетата от школата? Както видяхте в този мач. Мисля, че това е добър урок за тях", обясни Дерменджиев за грешката в преценката на младока Анастас Пемперски, довела до едно от попаденията във вратата на българския тим.

 "Доволен съм от това, което съм искал от хората, то е направено. Така че съм доволен от представянето на отбора през второто полувреме. За головете – това са индивидуални грешки, които всеки може да направи. Така че мачът е голяма поука за тях", повтори Дерменджиев.

Източник: БТА