0

В енецуела направи паметен обрат от 0:1 до 2:1 на Копа Америка срещу Еквадор в първия мач за двата отбора от група „В“. Драмата дойде, след като Венецуела игра с човек повече на терена от 22-ата минута, когато една от звездите Енер Валенсия бе изгонен с директен червен картон. Това е едва осмия успех в историята на турнира Копа Америка за тази страна.

Съдията Вилмар Ролдан първоначално показа жълт картон на Енер Валенсия за едно безумно нарушение в наказателното поле на Венецуела в 22-ата минута. След това се намеси ВАР и Ролдан изгони Валенсия с директен червен картон.

Еквадор обаче изненадващо поведе в резултата с човек по-малко в 40-ата минута. Венецуелците допуснаха много груба грешка в своето наказателно поле. Една топка бе избита в краката на Джереми Сармиенто, който с много точен удар вкара топката във вратата на Рафаел Ромо.

Венецуела успя да изравни резултата в 64-ата минута. Йондер Кадис получи отлична възможност в наказателното поле на Еквадор и веднага стреля, топката мина между краката на защитник, а след това влезе във вратата на Александър Домингес. Обратът в мача в 74-ата минута, когато Алехандро Гонсалес центрира в наказателното поле на Еквадор, където Саломон Рондон се измъкна от опеката на своя защитник и стреля с глава, а Александър Домингес успя да спаси, но най-бързо до избитата топка стигна Едуард Бейо, който от малък ъгъл вкара топката във вратата на Еквадор за 2:1.

Бившият футболист на ЦСКА Жорди Кайседо влезе в игра в 79-ата минута на мястото на Франко. На 27 юни Еквадор играе срещу Ямайка, а Венецуела срещу Мексико.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX