0

С тарши треньорът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел определи равенството срещу Арсенал (2:2) като положителен резултат, но изрази съжаление за изпуснатата победа на “Емиратс” и се оплака, че отборът му не е получил стопроцентова дузпа.

“Мисля, че можехме да победим. В края Кингсли Коман уцели греда, а преди това съдията не ни даде чиста дузпа за игра с ръка. Знаехме, че трябва да действаме много по-добре, отколкото срещу Хайденхайм. Стигнахме до равенство на чужд терен. В реванша ще ни е нужда същата страст от днес, както и подкрепата на феновете”, заяви Тухел.

Наставникът на баварците добави, че е изключително разочарован от решението на съдията Глен Ниберг да не даде дузпа за Байерн в ситуацията, при която след съдийски сигнал Давид Рая подаде на Габриел Магаляеш, а той явно не беше разбрал, че топката вече е в игра и я хвана с две ръце.

"Съдията направи огромна грешка. Топката беше на тревата, последва съдийски сигнал и защитникът взе топката в ръце. Това, което най-много ни ядоса, беше обяснението на рефера. Той каза на нашите играчи, че това е детинска детска и няма да даде дузпа в четвъртфинал от Шампионската лига за нещо подобно. Ужасно обяснение. Няма значение дали грешката е детинска или не. Бесни сме, защото бяхме ощетени”, коментира Тухел.