0

Ч елси и Брайтън направиха страхотно шоу! "Сините" спечелиха с 4:3 в мача на откриването на Летните серии на Висшата лига, които се провеждат в САЩ. Двубоят се игра пред повече от 65 хиляди зрители на „Линкълн Файненшъл Фийлд“ във Филаделфия. „Сините“ от „Стамфорд Бридж“ отбелязаха девет гола в първите две контроли под ръководството на Маурисио Почетино. Новият нападател на тима Николас Джаксън направи две асистенции и отбеляза първия си гол с екипа на Челси.

Брайтън поведе с 1:0 в 13-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Челси Митома свали с глава топката към Дани Уелбек, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Кепа Арисабалага. "Чайките" можеше да вкарат втори гол в 16-ата минута, когато Адам Лалана комбинира с Дани Уелбек в наказателното поле на Челси, а той стреля, но Кепа Арисабалага спаси.

Челси успя да изравни резултата в 19-ата минута. Чуквуемека комбинира с Бен Чилуел, след което се получи рикошет в двамата защитници на Брайтън и топката стигна до Кристофър Нкунку, който я чукна покрай Джейсън Стийл и я прати в мрежата за 1:1.

"Сините" дръпнаха в резултат в 64-ата минута. Михайло Мудрик направи две двойни подавания с Николас Джаксън. Украинецът след това завърши атаката с много прецизен завършващ удар, вкарвайки топката във вратата на Барт Вербрюген. Челси направи резултата 3:1 в 72-ата минута. Чезаре Казадей направи добър пробив в наказателното поле на Брайтън. След това топката стигна до Николас Джаксън, а сенегалецът записа своята втора асистенция в мача, подавайки на Конър Галахър, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Барт Вербрюген.

Хората на Почетино реализираха и четвърти гол в 76-ата минута. Марк Кукурея пусна перфектен извеждащ пас към Николас Джаксън. Нападателят бе изпуснат от защитата на Брайтън, излезе сам срещу Барт Вербрюген и го разстреля, пращайки топката под напречната греда за 4:1. Сенегалецът вкара своя дебютен гол с екипа на Челси.

Съдията Джоунс свири дузпа за Брайтън в 78-ата минута за нарушение на Леви Колуил срещу Жоао Педро. Именно той реализира наказателния удар в 79-ата минута, пращайки топката в левия ъгъл на вратата на Кепа Арисабалага за 2:4. Бразилецът отбеляза своя дебютен гол с екипа на „чайките“. Брайтън намали своя пасив в 89-ата минута – 3:4. Жоао Педро навърза двама играчи на Челси в наказателното поле, след което подаде на Денис Ундав, който бе изпуснат и отблизо прати за трети път топката във вратата на Кепа Арисабалага.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX